Cum se fabrică decorațiunile handmade din sticlă topită pe lemn

Cum se fabrică decorațiunile handmade din sticlă topită pe lemn

Cum se fabrică sticla topită pe lemn | Obiecte decorative handmade din Bali

Procesul de fabricare al sticlei topite pe lemn este un meșteșug tradițional care implică pași complecși, în urma cărora rezultă un produs unic și deosebit. Citește mai jos cum se fabrică sticla topită pe lemn, un produs făcut manual într-o afacere de familie din Bali:

1. Selecția materialelor

  • Sticlă reciclată: Sunt folosite sticle vechi, geamuri și alte obiecte din sticlă. În acest fel sticla este reciclată și își începe o nouă viață prin intermediul acestor obiecte.
  • Lemn de Gamal: Lemnul de Gamal, provenit din frumoasa insulă Bali, este ales pentru forma sa unică, durabilitate și calitățile estetice.        
 

2. Topirea și modelarea sticlei

  • Procesul de topire: Sticla este plasată într-un cuptor care se încălzește la temperaturi foarte ridicate, între 1400 și 1600 de grade Celsius, până când se topește. 
  • Suflarea manuală a sticlei: Artizanii Balinezi folosesc țevi metalice lungi pentru a colecta sticla topită, apoi suflă în țeavă pentru a forma o bulă, modelând-o după preferințe. Sticla topită este foarte maleabilă și acest lucru permite modelarea în diverse forme. Artizanii pot, de asemenea, să rotească țeava pentru a distribui uniform sticla și a crea grosimea și forma dorită.

                        

  • Relaxarea pe lemnul de Gamal: Cât este încă atașată de țeavă, sticla fierbinte este așezată pe bucata de lemn de gamal. Sticla se mulează natural pe lemn, ia forma contururilor acestuia și se creează o potrivire unică.

     

3. Răcirea și întărirea

  • Lemnul și sticla sunt răcite lent într-un mediu controlat. Acest proces previne crăpăturile și asigură durabilitatea.
  • Întărirea finală: Pe măsură ce sticla se răcește, se întărește permanent în forma lemnului, lucru ce rezultă într-o potrivire perfectă a sticlei cu lemnul.

    4. Asamblarea și ambalarea produselor handmade

    • Asamblarea: Produsul final poate implica atașarea unor elemente suplimentare sau asigurarea faptului că sticla și lemnul sunt bine fixate.

                    

    • Controlul calității: Fiecare piesă este inspectată pentru calitate, asigurându-se că nu există imperfecțiuni semnificative care să afecteze frumusețea sau funcționalitatea acesteia. Cu toate acestea, fiind un obiect lucrat manual, fiecare bucată este unică și poate prezenta mici imperfecțiuni sau variații de formă. 
    • Ambalarea: Produsele finite sunt ambalate cu grijă pentru a preveni deteriorarea în timpul transportului.

    5. Utilizare decorativă în casă și grădină

    • Decorare cu sticlă topită pe lemn: Aceste produse eco-friendly sunt ideale ca obiecte decorative în case și grădini. Le puteti orna cu plante aeriene, pietre, flori tăiate sau pot fi folosite ca recipiente unice pentru băuturi precum whiskey sau vin. Modurile de utilizare sunt foarte variate și le puteți folosi în feluri creative!

    Aduceți natura în interior cu produsele noastre decorative, handmade în Bali.

    Sticla topită și modelată pe lemn este un produs eco-friendly deosebit, care îmbină cu măiestrie natura și creația umană; practicalitatea și spiritualitatea. 

    Prin combinarea frumuseții naturale a lemnului de gamal cu eleganța sticlei suflate manual, aceste articole servesc atât ca elemente practice, cât și artistice în orice spațiu. Ele sunt disponibile în 2 variante: cu suportul de lemn de culoare naturală, sau Whitewash (suportul de lemn alb). 

    Cauți obiecte decorative unice pentru hotelul sau restaurantul tău? Sticlele topite și modelate pe lemn se încadrează perfect acestor criterii și vor fi o surpriză plăcută pentru clienți. Contactează-ne pentru detalii!



    Înapoi la blog